Ichiraku Ramen bar






Naruto Shippuuden Ichiraku Ramen

Tak to nějak vypadá

Ingredience na Reanimated Ramen
Suroviny jsme pořídili v příjemném pražském obchůdku s japonskými potravinami, nesoucím název JAPA. Atmosféra podtržená velkou LCD obrazovkou, na které se promítalo anime Kekkaishi, evokovala typické japonské konbini. Pokud však hledáte levnější alternativu, zkuste korejský obchod Shochiku v Kladenské ulici na Praze 6.

Na výrobu „Reanimated“ ramenu pro dvě osoby budete potřebovat:
- Nama ramen shoyu (nudle + koření a polévkový základ) - dva pytlíky
- Menma (nakládaný kořen bambusu)
- Surimi (krabí tyčinky) - 4 ks
- Nori - 2 plátky
- Fazole
- Kukuřice
- Vejce - 2 ks
- Jarní cibulka - 3 ks (lze nahradit pórkem)
Postup
- Uvaříme vejce na tvrdo.
- Do litru vroucí vody nasypeme zeleninu a přidáme nudle. Nezapomeneme osolit.
- Směs dvě minuty povaříme, poté odstavíme, přidáme krabí tyčinky a po dalších dvou minutách zcedíme.
- V miskách naplněných přibližně šálkem vroucí vody důkladně rozmícháme koření a polévkový základ.
- Jakmile je vše hotovo, nandáme směs nudlí a zeleniny a nakonec ozdobíme vajíčkem a plátkem nori.

Přejeme dobrou chuť!
.----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ichiraku ramen
Suroviny:
750 ml kuřecího vývaru
2 lžíce rostlinného oleje (nejlépe pozemnicový)
1 1/2 pórku, nakrájený
1 mrkev, nakrájená
2 cm oddenku zázvoru, oloupaného a nasekaného
2 stroužky česneku, rozmačkané
2 lžíce sójové omáčky
160 g kudrnatých nudlí "mie"
1 větší kuřecí prsíčko
6 plodnic hlívy ústřičné, vcelku
2 vajíčka, uvařená natvrdo
1 jarní cibulka, na plátky
sůl a pepř podle chuti.
Postup přípravy:
Příprava vývaru:
Postavíme hrnec na střední plamen hořáku, přidáme olej a vsypeme nakrájený pórek. Jen krátce osmahneme, přidáme mrkev, rozdrcený česnek, zázvor a vše osmahneme za dobu asi 2 až 3 minuty. Přilijeme kuřecí vývar, sójovou omáčku a ochutíme solí a pepřem. Kapalinu uvedeme do varu a ponecháme ji vařit 15 až 20 minut. Pak vývar scedíme do jiného hrnce, který pak postavíme na plamen a vývar uvedeme k varu.
Uvaření kuřecího masa a plodnic hlívy ústřičné:
Kuřecí prsíčky vcelku ponoříme s celými plodnicemi hlívy do vařícího vývaru, jehož teplotu udržujeme na mírném plameni těsně pod bodem varu po dobu přibližně 7 minut (viz poach, poaching). Kdybychom vařili kuřecí maso pří vyšší teplotě bylo by nakonec suché, ale při kontrolovaném ohřevu kapaliny zůstane nadále šťavnaté. Pomocí děrované vařečky maso i houby vyjmeme a uložíme stranou.
Uvaření nudlí mie:
Nudle vložíme do teplého vývaru a zesílením plamene uvedeme do varu. Nudle vaříme jen asi 3 minuty.
Úprava kuřecího masa a vejce k podávání:
Uvařená kuřecí prsíčka nakrájíme na tenké plátky; oloupaná vejce uvařená natvrdo rozpůlíme.
Podávání polévky:
Nudle vybereme a přendáme do misek(talíře na polévku) a naběračkou přelijeme vývarem. Na jednu stranu vložíme houby s polovinou vejce natvrdo, na druhou stranu úhledně poskládáme plátky kuřecího masa. Nakonec vše posypeme jarní cibulkou. Pokud je nutné přilijeme ještě trochu vývaru a neseme rychle na stůl. Dobrou chuť!
PS: Tú hlivu tam dávať nemusíte 